XIX Dia del Graller

Com cada any per aquestes dates s'apropa el Dia del Graller que enguany celebra la 19ena edició. Es tracta d'un seguit d'actes i concerts organitzats per la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, que durant els dies 14, 21 i 22 d'abril es desenvolupen a diverses localitzacions de la vila. Podeu consultar el programa complert a la pàgina web de la Coordinadora, així com els detalls dels seus actes.


La novetat principal d'aquest any recau en la realització de dos tallers directament relacionats amb la gralla i la percussió i un de Tècnica Alexander per a instrumentistes. Per altra banda, el convidat de pedra d'enguany ens permetrà veure desfilar les comparses de Moros i Cristians de Lleida en un cercavila per Vilafranca.

El divendres a la tarda serà el torn de les diverses escoles del Penedès, que oferiran concerts dels seus alumnes en diferents punts del centre vilafranquí. Els concerts dels grups de grallers seran el diumenge al migdia, amb una actuació dels Castellers de Vilafranca a la mitja part.

A més hi haurà la presentació d'un nou llibre dels Grallers de la Torre, el projecte Tocanet, l'homenatge a Xavier Orriols i la fira de Luthiers. Tota una delícia per qualsevol enamorat de la gralla, el timbal i la cultura popoular del nostre país.

Notícies relacionades: El Punt Avui, La Fura