Història de Catalunya (modèstia a part) - Toni Soler

La contraportada


La nostra història, diguem-ho sense embuts ni autoenganys, no mata, excepte en un parell de segles en què vam tallar el bacallà per la Mediterrània. Però tant li fa, és la nostra història, i la van protagonitzar catalans com nosaltres, que tenien virtuts i defectes, mala llet i, en alguns casos, molta vis còmica (modèstia apart). O sigui que aquí la teniu, la nostra història, que és tan bona com la de qualsevol altre país.

Autor: Toni Soler (Figueres, 1965) no té l'audàcia de Guifré el Pilós, ni l'atractiu físic de Jaume I, ni escriu tan bé com Bernat Desclot. Es va llicenciar en història contemporània, però amb notes discretes. Per això es guanya la vida fent programes de televisió que, probablement, no passaran a la història (ni falta que fa).


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs ens agradaria saber si t'agrada el llibre. També fer-te saber que aquesta setmana es publica una versió actualitzada i il·lustrada.

Laie ha dit...

Doncs em va agradar moltíssim, el recomano. És una d'aquelles lectures endarrerides que m'esperaven i veig que he acabat tard, si ara en surt l'edició "actualitzada". Tot i que potser per actualitzar-la, s'hauria pogut esperar a "acabar el procés".