App per la Festa Major de Vilafranca del Penedès

Com cada any a mitjans d'agost, a Vilafranca ja es respira aquell nerviosisme previ a La Més Típica.

Som gent de festes majors, d'anar de poble en poble, de plaça en plaça buscant l'"empalmada", els concerts, els correfocs i els cercaviles que sento tan meus, com que la Festa Major vilafranquina pertany també a tot el Penedès.

Enguany, hem rebut el programa un parell de dies abans que comenci la Capta (quan els administradors de la festa i un grup de voluntaris passen a vendre'l casa per casa). Aquest any, una piulada a la xarxa social Twitter ens revelava que ja teníem disponible una aplicació per a iPhone i Android amb el programa. No és novetat, l'any passat n'hi va haver una desenvolupada per en @pertrussola, tot i que no va ser "oficial", però sí molt útil.

Ara ve, els administradors d'enguany van tenir-ho en compte i en aquest cas han presentat una aplicació desenvolupada per en Francesc Puig (@fpmweb) amb el disseny de @bildigrafiks. Jo personalment, m'he quedat impessionada, i sinó, mireu quina pinta fa:



Ja l'any passat es començava a remoure a la xarxa, sobretot via Twitter, el que se'n diu la Festa Major 2.0. Es va utilitzar el hashtag #fmvila per seguir-la per aquest mitjà, i fins i tot va esdevenir TT (Trendic Topic, el tema del moment) al portal català twit.cat.

Però aquest any amb l'esclat definitiu dels Smartphones sembla gairebé imparable, i veurem si aquesta aplicació, el ja instaurat #fmvila i el #Pum proposat pels administradors, treuen fum per Sant Fèlix!

Molt bona festa major!

1 comentaris:

el paseante ha dit...

A Gràcia es va acabar diumenge passat. Ars us toca a vosaltres. Molt bones festes.