Més conceptes de Geocaching

Durant les vacances d'estiu he aprofitat per fer una mica de Geocatxing, que últimament tenia l'hàbit abandonat. He anat a buscar un bon grapadet de geoamagatalls -tots propers-, i he estat preparar-ne un altre per amagar, que encara no està del tot apunt. 

Apart de la cerca dels petits tresors, m'he topat amb tres conceptes de Geocaching amb els que encara no estava familiaritzada, tot i veure'ls constantment a la web: Challenges, Trackables i Souvenirs.

 

 Souvenir

Tal com us vaig explicar fa unes setmanes, el dia 18 d'agost es va celebrar el dia internacional del Geocaching. La principal activitat relacionada més a l'abast de qualsevol caçador de carmanyoles era participar a la convocatòria massiva per a trobar un geoamagatall en aquella data concreta. Com a premi, obtenies un Souvenir, és a dir, un logo especial dissenyat per aquella diada, i que en registrar la troballa a la web, se t'incrustava directament al teu perfil:

El Souvenir que vaig aconseguir, al meu perfil.
En general, un Souvenir pot tenir dues maneres d'aconseguir-lo: trobant un amagatall en una zona concreta, o bé en una data concreta (com l'event que us acabo d'explicar).

 

 Trackable

El nom es deu a la paraula anglesa Track, que en català vol dir rastrejar. Es tracta d'un objecte que es col·loca dins els geocaches i que està registrat a la web amb un identificador propi. Això permet anar seguint els llocs per on passa gràcies a que cada usuari que el troba, ho notifica a la web.

N'hi ha de tres tipus: Geocoin, Travel Bug i Promotional

Els primers, Geocoins, representen una mena de signatura, de marca personal. L'usuari la crea amb un disseny propi, generalment en forma de moneda. L'origen és precisament un usuari alemany, que com a objecte a deixar dins els caches hi posava unes monedes que ell dissenyava, com a signatura personal.

El Travel Bug representa el mateix concepte, però en aquest cas no és un disseny propi, sinó una mena de xapa d'identificació. Està registrada a la web i el seu propietari en fixa un objectiu: Viatjar a un lloc determinat de catxé a catxé, o bé fer el màxim de quilòmetres possibles...

En una de les sortides en vaig trobar un, procedent de Louisiana, Estats Units. Tot i portar pocs transllats, ja ha canviat de continent. El seu objectiu és el de fer com més quilòmetres millor, i recórrer món:
El mapa del TravelBug que vaig trobar a Sant Joan de Mediona
Finalment els Promotionals són uns trackables específics per a campanyes publicitàries. Edicions limitades amb dissenys creats per empreses que cal buscar o aconseguir segons la promoció.

 

 Challenge

 El Challenge no és més que un repte proposat per un usuari de Geocahing. No es tracta de trobar cap amagatall en aquest cas, sinó de cumplir un objectiu. Tot dependrà de l'imaginació de l'usuari que el crea, que això sí, caldrà que sigui un membre Premmium (registre de pagament).

Per curiositat vaig buscar alguns reptes que hi hagués per aquí a la vora, i la veritat és que no funciona tant com el Geocaching bàsic. Tot i així en vaig trobar un de senzillet al que m'he apuntat, i si vull obtenir hauré de complir: Fer-se una foto en un cartell de benvinguda a un poble. Podeu veure aquí la pàgina del repte on la gent va registrant comentaris i les respectives fotos: "Bienvenidos a..."