Geocaching pel Penedès

Fa una mesada vam sortir a fer una jornada de Geocaching buscant alguns catxés propers a casa, i vam fer una ruta amb 5 tresors amagats pel Penedès. Sant Sadurní, Sant Pere de Riudebitlles, Les Deus (Sant Quintí), el castell de Mediona i Sant Joan de Mediona. Finalment, se'ns va fer tard i ja no vam anar a St. Joan, però de tornada a casa en vam fer un de no planificat.

Aquell dia vaig fer un petit seguiment via twitter [1] [2] [3] i [4].

Com que dins aquesta ruta hi havia diferents tipus de catxés, aprofito per explicar-vos-els:

Tradicional
Es tracta del catxé més fàcil de trobar. Es donen directament les coordenades i simplement t'has de dirigir cap a elles i buscar el lloc sospitós. Generalment, la gràcia que tenen aquest tipus de catxés, és que et solen portar a algun lloc especial: un monument històric, un emplaçament des d'on veure on bon paisatge, un castell, etc... En aquest cas, vam anar a parar al magnífic castell de Mediona (on per cert... no vam poder trobar-lo, creiem que la riuada se'l va endur) i al Pont de Sant Pere de Riudebitlles.












Multicaché
El multicaché porta més temps, però és el meu preferit. En aquest cas, es s'han de resoldre una sèrie de pistes per arribar a descobrir el paratge del punt final. Aquell diumenge vam recórrer sis caves de St. Sadurní, per contestar preguntes sobre la façana de cada una d'elles. Aquests números substituien les incògnites de les coordenades de l'amagatall, i que ens va fer sortir del poble...


La primera de les caves on havíem de respondre sobre un detall de la façana.


In: l'aneguet es va quedar a...


Microcaché
Ben bé, un microcaché no és un tipus de cactxé, sinó la mida d'aquest. Tot i que això fa que pugui semblar una tipologia per si mateix, ja que com indica el propi nom, és un catxé petitíssim i la gràcia sol estar en l'estona que passes buscant-lo... en aquest cas, no hi trobarem cap objecte a dins, només un trosset de paper ben enrotllat amb el registre de visites. Perquè us en féu una idea, això pot tenir una mida de molt pocs centímetres.


Bé, se'ns va fer tard, així que del Castell de Mediona vam tornar cap a casa, deixant el de St. Joan per un altre dia. Però, vam recordar que hi havia un microcatxé a Les Cases Roges i... després de la histèria de no trobar una cosa en un lloc tan petit... va aparèixer!